У Донецьку російська партія відкриває центр для агітації перед виборами в Думу

Партія «Справедлива Росія – За правду» збирається відкривати в Донецьку свій «центр».

Про це йдеться на сайті партії «СР», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Голова партії «СР» Сергій Миронов призначив свого помічника Олексія Жигуліна повноважним представником в ОРДЛО. Йому доучено створити в Донецьку представницький центр партії і організувати консультаційний прийом громадян.

Зазначається, що в ході прийому громадян будуть розглядатися, зокрема, сприяння в отриманні громадянства Російської Федерації. Крім того, запропонують тим, хто вже має паспорт РФ, вступати до Партії «Справедлива Росія – ЗА ПРАВДУ»

Раніше окупанти заявили, що кандидати в депутати на виборах до Держдуми РФ у вересні цього року зможуть вести агітацію в окремих районах Донецької області. Проте не було інформації щодо того, чи будуть організовані в Донецьку ділянки для голосування на російських виборах.

Жигулін, якого призначили представником, подав більше 9 000 позовів подав від пенсіонерів Донбасу до Пенсійного фонду України. Крім того, саме він готував кілька тисяч звернень від імені жителів «ДНР» в міжнародні суди ЄСПЛ, МУС.

Партія, яка збирається створювати свій «центр» в окупованому Донецьку має назву «Соціалістична політична партія« Справедлива Росія – Патріоти – За правду». Вона утворилася з двох російських політичних сил «Патріоти Росії» і «За правду», які підтримують незаконні збройні формування на Донбасі. Лідери «За правду» і «Патріотів Росії» Захар Прилепін і Геннадій Семигін були обрані співголовами.

Російський письменник Захар Прилепін відомий своєю підтримкою угруповання «ДНР» на Донбасі. Він був заступником командира одного з підрозділів бойовиків, а також радником глави «ДНР» Олександра Захарченко, якого вбили 31 серпня 2018 року в Донецьку.

ЗМІ називали партію Прилепіна проєктом адміністрації президента Росії, яка була створена перед виборами в парламент.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.