Зеленський пообіцяв створити прозору судову реформу за 3 роки

Президент України Володимир Зеленський зробив кілька заяв під час зустрічі з президентом Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Оділь Рено-Бассо.

Про це повідомляє Офіс президента, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Зеленський запевнив, що реформа правоохоронних органів триває і розповів, що сьогодні, 22 березня, підписав закон про створення Бюро економічної безпеки. Це бюро забере функції нагляду за економічними злочинами у правоохоронної системи і таким чином «сприятиме розвитку бізнесу та покращенню інвестиційного клімату в Україні».

«Судова реформа – серед найскладніших викликів, однак упродовж трьох років ми повністю її завершимо і створимо прозору, ефективну судову систему в Україні», – сказав він.

Він зазначив, що в Україні «відновлено архітектуру антикорупційних органів». Крім того, нагадав, що Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкти про відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Вищої ради правосуддя.

Вказується, що під час зустрічі обговорили реформу енергетичного сектору і президент розповів про відновлення державного контролю над ПАТ «Центренерго». Він також наголосив, «що міністр енергетики має бути незалежною фігурою та працювати над втіленням реформ у галузі».

Також повідомляється, що обговорювалось питання розвитку аграрного сектору України.

«Доцільно інвестувати в сільське господарство. Україні треба чимало інвестицій у модернізацію інфраструктури зрошування. Її відбудова буде потужним кроком у розвитку сільського господарства та України як гравця на міжнародному аграрному ринку», – наголосив Володимир Зеленський.

Крім того, не обійшлося й без питання щодо розвитку державно-приватного партнерства у дорожній галузі. ЄБРР продовжує інвестувати у реконструкцію та будівництво українських доріг. Банк надав кредит Державному агентству автомобільних доріг на розвиток дорожньої інфраструктури.

«Дуже важливо підтримувати інфраструктурні проекти в Україні, адже якісні дороги, мости та соціальна інфраструктура важливі для кожного українця. Завдяки інфраструктурним проектам ми створили 190 тисяч робочих місць у той час, коли через пандемію COVID-19 багато хто втрачав роботу», – зазначив Президент.

Володимир Зеленський зауважив, що Україна зацікавлена у створенні ринкових умов у всіх секторах економіки і в залученні інвесторів до проведення прозорої приватизації.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.