Евакуація маріупольців триватиме, доки з міста не вивезуть усіх – Верещук

Евакуація жителів м. Маріуполя Донецької області до Запоріжжі триватиме у вівторок і далі за трьома маршрутами, аж до вивезення всіх мешканців міста, повідомила віцепрем’єр – міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

“Сьогодні ми зосереджено працюємо над евакуацією маріупольців. Для евакуації людей із Маріуполя до м. Запоріжжя сьогодні будуть працювати три маршрути: Бердянськ-Запоріжжя, місце зборів – спорткомплекс на вул. Мелітопольське шосе, 27; Мангуська громада – Запоріжжя, с. Юр’ївка Мелекінської сільської ради, пансіонат “Зміна”; Нікольське-Запоріжжя, місце зборів – школа №2, вул. Паркова, 23″, – сказала Верещук на брифінгу у вівторок, оприлюдненому в телеграмі Офісу президента.

За її словами, автобуси будуть подані до місць збору з 9-ї до 10-ї години ранку.

“Ми розуміємо, що місць усім не вистачить, тому просимо проходити до автобусів організовано, відповідно до інструкцій наших представників на місцях. Ми точно нікого не залишимо і будемо продовжувати евакуацію щодня за тим самим алгоритмом, поки не вивеземо усіх. Зараз вже вирушили із Запоріжжя за маршрутом до Маріуполя 21 автобус та вантажівки з гуманітарною допомогою”, – розповіла віцепрем’єр.

Крім того, вона повідомила, що працюватиме безкоштовне заправлення пальним для автомобілів жителів Маріуполя, які залишатимуть місто власним транспортом.

У Бердянську Запорізької області та Запоріжжі, за словами Верещук, продовжують роботу штаби, де маріупольцям надається вся необхідна допомога.

Джерело: https://t.me/OP_UA/5991

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.