ПівдГЗК виконує план березня, відвантажує залізорудний концентрат до Європи залізницею

Південний гірничо-збагачувальний комбінат (ПІВДК, Дніпропетровська обл.) перебудувався на роботу в умовах воєнного часу та повністю виконує план березня щодо випуску залізорудного концентрату.

Згідно з інформацією компанії в понеділок, виробничі потужності підприємства забезпечені електроенергією, пально-мастильними та витратними матеріалами.

Стабільно працює рудоуправління ПівдГЗК. 16 березня у кар’єрі було проведено контрольований масовий вибух – перший з початку війни. Об’єм підготовленої до екскавації гірничої маси становить 350 тис. куб.

Також Південний ГЗК продовжує реконструкцію технологічних секцій №9-10 рудозбагачувальної фабрики №2. Наприкінці лютого фахівці завершили перший етап демонтажних робіт у корпусі збагачення. У березні підрядна організація проводить будівництво вакуум-насосної станції.

При цьому нагадується, що наприкінці лютого на ПівдГЗК утворився дефіцит пального, куль для млинів, фільтрувальної тканини – складнощі виникли через порушення логістики з Києва, Харкова та Маріуполя. Проте постачання необхідних виробництва товарно-матеріальних цінностей поступово відновлюється.

Залізорудний концентрат, що виробляється, Південний ГЗК відвантажує залізницею до Європи. Тим часом відправлення товарної продукції до Азії та Північної Африки припинено; проблема пов’язана з блокадою Чорного моря військовим флотом Росії.

Генеральний директор ПГЗК Костянтин Федін зазначив, що підприємство продовжує впевнено функціонувати в умовах воєнного часу: “ми з кожним днем наближаємо перемогу України над ворогом”.

Зокрема, незважаючи на сувору економію фінансів, ПГЗК у повному обсязі нараховує працівникам зарплату: персонал підприємства отримав аванс за відпрацьовані з початку березня дні, гроші надійшли на банківський рахунок робітників у встановлений законодавством України термін.

Південний ГЗК є одним із основних виробників залізорудної сировини в Україні – концентрату. Опікується здобиччю та збагаченням бідних залізистих кварцитів з отриманням залізорудного концентрату. Сировинну базу комбінату складають кварцити Скелеватського родовища, розташованого у центральній частині Криворізького залізорудного басейну.

ПівдГЗК контролюється групою “Метінвест” та компанією Lanebrook Ltd. (раніше мажоритарний акціонер компанії Evraz Group, у 2018 р. вийшла зі складу акціонерів групи), яка наприкінці 2007 року придбала 50% акцій ПівдГЗК у групи “Приват” (Дніпро).

 

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.