Резніков закликав жителів тимчасово окупованих РФ територій Донбасу у будь-який спосіб ухилитися від насильницької мобілізації

Міністр оборони України Олексій Резніков закликав жителів тимчасово окупованих Росією окремих районів Донецької та Луганської областей у будь-який спосіб ухилитися від насильницької мобілізації або якнайшвидше перейти на бік української армії.

“Жителям Донецька, Луганська, Макіївки, Горлівки, Єнакієвого, Алчевська, Красного Луча, Краснодона та інших міст нашого Донбасу. Звертаюся до мешканців тимчасово окупованих Росією окремих районів Донецької та Луганської областей. Кремль розв’язав повномасштабну війну, прикриваючись словами, що “вас треба захистити”. Ви краще за мене знаєте, чим насправді обернувся цей “захист”. Не тільки для України загалом – а й для вас. Для ваших близьких та сусідів. Ви краще за мене знаєте, що за три тижні ескалації у ваших містах вже сотні вбитих. Звичайних людей. Яких забрали із заводів та шахт, вручили автомат та кинули під кулі”, – написав Резніков у своєму фейсбуку.

Резніков зазначив, що мобілізовані з “ДНР” та “ЛНР” не входять до статистики втрат російських військ, “бо для Москви ви лише видатковий матеріал”.

Він наголосив, що “ми, як і раніше, вважаємо вас громадянами України, ми вважаємо вас за своїх. Якщо ви не вчиняли злочини – вам нічого не загрожує”.

“Намагайтеся у будь-який спосіб ухилитися від насильницької мобілізації. Це збереже вам життя. Якщо вас все одно забрали до російських військ, намагайтеся якнайшвидше перейти на бік української армії. Усі, хто вже здав зброю, – у безпеці. Ми розберемося з усіма формальностями. Головне – уникнути непоправного і зберегти життя. Якщо ви вчинили злодіяння, але хочете врятуватися – тікайте. Або здайтеся. Тільки дуже швидко”, – наголосив Резніков.

Також, за словами міністра оборони, дієве каяття буде враховано, а ті, хто вчинив злочини, після відбування покарання матимуть можливість повернутися до нормального життя.

“Якщо ви здаєтеся з технікою чи допоможете взяти в полон російського офіцера, можете розраховувати на пом’якшення покарання. І це буде справедливий суд, а не судилище, до якого вас намагалися привчити за ці вісім років. Ті, хто вчинив злочини, після відбування покарання матимуть можливість повернутися до нормального життя. Нам будуть потрібні робочі руки для відновлення Донбасу після очищення його від окупантів. А ви самі потрібні своїм сім’ям, своїм близьким”, – додав міністр.

Він запевнив, що Україна забезпечить мир та благополуччя всіх своїх регіонів, які нині мучить війна.

“Після звірств РФ у Маріуполі, Харкові, Сумах, Чернігові наші воїни налаштовані випалити всіх інтервентів та їхніх пособників розжареним залізом. Не опиніться серед них. Не помиліться”, – підсумував Резніков.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.