Апеляційний суд визнав законним присвоєння проспекту в Києві імені Бандери

Київрада перейменувала Московський проспект на проспект Степана Бандери в липні 2016 року – Апеляційний суд визнав законним присвоєння проспекту в Києві імені Бандери

Про це повідомив адвокат В’ячеслав Якубенко у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

Шостий апеляційний адміністративний суд визнав законним перейменування Московського проспекту на проспект Степана Бандери та чотирьох інших столичних вулиць.

«Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції про незаконність перейменування. Суд повністю задовольнив апеляції Київської міської ради, партії «Свобода», П. Богомазова, та Українського інституту національної пам’яті (який я мав честь представляти в апеляції)», – написав він.

Тож визнано законним відповідне рішення Київради від 7 липня 2016 року №559/559 «Про перейменування вулиць, проспектів та провулків у місті Києві», яким було перейменовано:

  • вулицю Баумана – на вулицю Януша Корчака;
  • вулицю Кутузова – на вулицю Генерала Алмазова;
  • вулицю Суворова – на вулицю Михайла Омеляновича-Павленка;
  • провулок Кутузова – на провулок Євгена Гуцала;
  • проспект Московський – на проспект Степана Бандери.

Нагадаємо. Судова тяганина навколо перейменування Московського проспекту у проспект Степана Бандери триває з 2019 року

Київська міська рада перейменувала Московський проспект на проспект Степана Бандери в липні 2016 року. У червні 2019 року ОАСК скасував рішення про перейменування Московського проспекту на Степана Бандери і проспекту генерала Ватутіна на Шухевича.

9 грудня 2019 року Шостий апеляційний суд міста Києва підтвердив законність перейменування проспектів Романа Шухевича і Степана Бандери.

28 січня 2021 року ОАСК за позовом від 5 листопада 2016 року громадської спілки «Громадський контроль та порядок» без участі представників Київської міської ради скасував рішення Київради про перейменування Московського проспекту та ще трьох вулиць і провулку. Столична влада це рішення оскаржила.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.