«Податкова амністія» від Зеленського: як українців зобов’язують платити 5% «данини» державі

Закон України передбачає, що українці самостійно збиратимуть на пенсію. Гроші потрібно зберігати в банку, а держава за це бере 5%. Податкова амністія ж має вивести будь-які доходи, отримані до її проведення.

Про це повідомляє ресурс sud.ua, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Члени команди президента радять українцям самостійно збирати на пенсію, оскільки соціальні гарантії вже не тягне бюджет. Однак порада припиняє бути порадою, оскільки українці отримують закон, за яким їм потрібно вийняти готівку «з-під матраца», покласти їх в банк і заплатити за цю процедуру 5% державі.

«Навіть, якщо людина роками збирала готівку абсолютно легально, з «білої зарплати», відкладаючи собі на складні часи, ці кошти виявляться поза законом. Для того, щоб їх легалізувати, потрібно буде нести всі в банк і платити «данину» державі», – йдеться в повідомленні.

Про це сказано й в законопроєкті про «податкову амністію» президента Володимира Зеленського. Голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев зазначив, що виводити будуть всі доходи, отримані до проведення податкової амністії.

«Податкова амністія повинна виводити поза правовим полем будь-які доходи, отримані до моменту її проведення і не задекларовані в процесі амністії, встановлюючи підвищені штрафи за виявлення тих доходів, майна, походження яких платник податків не зможе пояснити», – сказав він.

За його словами, законопроекти спрямовані, в першу чергу, на простих громадян.

«У нас за 30 років, на жаль, склалася ситуація, при якій громадяни без контролю накопичили кошти з ухиленням від оподаткування. Законопроект про податкову амністію дає людям шанс піти «в білу» і закінчити практику ухилення від оподаткування», – сказав політик.

У той же час, Гетманцев не коментує ситуацію, що українці повинні при цьому платити відсоток державі. А самих депутатів закон не стосується.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.