Знак солідарності з Чехією: Литва заявила про можливу висилку дипломатів Росії

Влада Литви обговорює можливість висилки з країни співробітників посольства РФ у Вільнюсі в знак солідарності з Чехією.

Про це в четвер в ефірі національного радіо LRT повідомила радник президента республіки Аста Скайсгіріте, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Президент Литви Гітанас Науседа підтримав дії Чехії, зокрема, у питанні можливої висилки російських дипломатів.

«На даний час по дипломатичних каналах обговорюємо з нашими союзниками, як найкраще висловити солідарність з Прагою. Президент Литви Гітанас Науседа повністю підтримує дії Чехії», – заявила вона.

Нагадаємо. Чехія заявила, що може вислати з Праги «приблизно 60» співробітників російського посольства, якщо Росія до 13:00 22 квітня не ухвалить рішення про повернення в Москву оголошених персонами нон грата співробітників чеського дипломатичного представництва.

Крім того, Сенат (верхня палата парламенту) Чехії визнав вибухи у Врбетіце в 2014 році актом державного тероризму проти однієї держави-члена Європейського союзу, а отже і проти всього ЄС. За даними чеської влади, до вибухів причетні російські спецслужби. Тож Сенат Чехії хоче розірвати договір про дружбу з Росією: резолюцію підтримали 67 з 72 присутніх на засіданні членів Сенату.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.