Нам не потрібні альтернативи щодо статусу кандидата в ЄС – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський відкинув можливі альтернативи статусу кандидата в Євросоюз і закликав не порівнювати Україну з іншими країнами, які отримали цей статус.

“Нам не потрібні альтернативи щодо кандидатства в ЄС. Нам не потрібні компроміси. Це будуть компроміси не з Україною, це буде черговий компроміс Європи з РФ», – сказав він у суботу в Києві після переговорів з прем’єр-міністром Португалії Антоніу Коштою.

“Для мене кандидатство в ЄС – це важливий сигнал. Важливий сигнал для нашого народу, який відстоює свою країну і європейські цінності. Мені здається, це дуже важливий крок. Я розумію, що багато країн проходили довгий шлях – роки щодо кандидатства і роки щодо членства”, – сказав президент України.

“Некоректно нас порівнювати з країнами, які пройшли мирний шлях кандидатства. Ми проходимо через війну за свободу і незалежність, за ці європейські цінності. Ми втрачаємо не тільки час. Ми втрачаємо людей. Дуже хочу вірити, що Португалія теж буде на цій стороні світу”, – наголосив Зеленський.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.