Разумков: Єрмака мають усунути з посади та відповісти “у нас є кріт, чи немає”

Якщо главу ОП Андрія Єрмака не усунуть з посади через “вагнергейт”, то це матиме негативні наслідки для президента.

Про це заявив в ефірі “Чергові по країні” на телеканалі “Україна 24” ексголова Верховної Ради Дмитро Разумков, передають Вчасні Новини.

Він наголосив, що має бути розслідування і за будь-які дії потрібно нести відповідальність.

“Потрібно розслідувати, і за свої дії потрібно нести відповідальність. Будь-яку — політичну, особисту, а можливо, і кримінальну. Якщо говорити про те, як це (неусунення Єрмака з посади, — ред.) позначиться на президенті, я сподіваюся, що все-таки це станеться. Інакше це буде виглядати так, що цю ситуацію намагаються якось загорнути, приховати, а когось покривати. І це вплине і на інститут президентства, і персонально на Зеленського, і в принципі на інститут влади”, — сказав він.

Разумков нагадав, що президент відповідає за безпеку громадян.

“Негативу буде дуже багато, суспільство погано реагує на несправедливість. Тим більше це питання національної безпеки, питання життя людей і того, що відбувається сьогодні на Донбасі. Президент відповідає за безпеку та конституційні права всіх громадян”, — сказав він.

Читайте також: ДБР шукає «крота», який «злив» секретні дані про «вагнерівців»

Ексголова ВП України нагадав, що це не поодинокий випадок.

“Провал спецоперації – це тільки ланцюжок провалів, які відбуваються останнім часом. Людей звільняють, в людей забирають документи прикриття. В командирів груп у липні стріляють у Києві. Тобто це ланцюг і мало б слідство за рік відповісти — у нас є кріт, чи немає?” — наголосив він.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.