“Справа вагнерівців”: Європарламент та ООН попросили у Bellingcat деталі розслідування

Європейський парламент та ООН звернулись до Bellingcat з проханням надати матеріали з розслідування по справі “вагнерівців” як прямий доказ участі РФ у війні на Донбасі.

Про це розповів головний редактор видання Insider Роман Доброхотов в ексклюзивному інтерв’ю для програми “Вечір з Миколою Княжицьким” на Еспресо.TV, передають Вчасні Новини.

“На мій погляд, згідно з тим, як була організована спецоперація по затриманню бойовиків ПВК Вагнера, зі 100% вірогідністю літак з бойовиками мав бути посаджений в Києві. Річ у тому, що згідно з планом на посадку літака, який вже знаходився б над територією України, було виділено близько 20 хвилин. До того ж якби диспетчер повідомив про примусову посадку, вірогідність того, що екіпаж літака відмовився б виконувати наказ дорівнює нулю. Тим паче настільки мені відомо, екіпаж був проінформований”, – наголосив журналіст.

Доброхотов зауважив, що спецоперація по “вагнерівцях” стала дуже важливою, оскільки в період підготовки до неї було зібрано чимало доказів прямої російської агресії проти України. Він додав, що після публікації розслідування “Belligcat”, до них звернулись міжнародні організації з проханням надати матеріали як доказ участі РФ війни на Донбасі.

“Після того, як вийшло наше розслідування, до нас звернулись і представники Європейського парламенту й ООН з проханням надати матеріали розслідування, які пов’язані зі злочинами цих бойовиків в Україні, оскільки це має прямий зв’язок з Російською Федерацією. Це дуже важливі свідчення. І тепер, я думаю, що їх будуть використовувати як докази прямої участі РФ у війні на Донбасі”, – додав Доброхотов.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.