У Міноборони України розпочався фінансовий аудит виконання бюджетних програм за 2019-2021 роки

Державна аудиторська служба України 21 грудня розпочала державний фінансовий аудит виконання міністерством оборони низки бюджетних програм у період з 1 січня 2019 року до 31 грудня 2021 року з обсягом бюджетних коштів у 332,4 млрд грн, повідомляє прес-служба Міноборони.

“Зокрема, будуть перевірені такі програми: 2101150 “Розвиток, закупівля, модернізація та ремонт озброєння, військової техніки, засобів та обладнання”; 2101190 “Будівництво (придбання) житла для військовослужбовців Збройних сил України”; 2101210 “Утилізація боєприпасів, рідинних компонентів ракетного палива, озброєння, військової техніки та іншого військового майна, забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз і складів Збройних сил України”, – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що державні аудитори також вивчать окремі підпрограми бюджетної програми “забезпечення діяльності Збройних сил України, підготовка кадрів і військ, медичне забезпечення особового складу, ветеранів військової служби та членів їхніх сімей, ветеранів війни” (щодо їх квартирно-експлуатаційного забезпечення, медичного забезпечення, підготовки кадрів ЗСУ тощо).

У Міноборони зазначають, що під час аудиту будуть перевірені основні структурні підрозділи Міноборони і Генеральний штаб ЗСУ.

“Зокрема, будуть проведені контрольні заходи більше ніж на 50 підконтрольних установах, серед яких квартирно-експлуатаційні органи, медичні установи, бази зберігання озброєння і боєприпасів, навчальні заклади та інші розпорядники бюджетних коштів”, – уточнюють у відомстві.

Там додають, що орієнтовний термін проведення державного аудиту – 6 місяців, “оскільки передбачено великий обсяг комплексних заходів по всій території України із залученням значного кадрового ресурсу та потенційним приєднанням інших перевіряючих органів”.

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.