СБУ: Затримання полковника провели, маючи докази планування злочину

У Службі безпеки України розповіли про попередження замовного вбивство свого співробітника і затримку одного з його організаторів, який є чинним працівником Служби.

Про це на брифінгу розповіли начальник слідчого управління Головного слідчого управління СБУ Анатолій Буліч і в.о. начальника відділу Офісу Генерального прокурора Андрій Лисокобилка, передають Вчасні Новини.

Подробиці. У СБУ повідомили, що спецоперація із затримання полковника спецпідрозділу «Альфа» Андрія Расюка була проведена 22 січня цього року. Він планував вбивство начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

«Вчора Служба безпеки затримала одного з організаторів під час передачі частини коштів. Це була оплата за послуги з підготовки злочину. Затримано співробітника Штабу антитерористичного центру при СБУ за готування до вбивства на замовлення іншого співробітника СБУ», – розповів  представник Головного слідчого управління СБУ Анатолій Буліч.

За його словами, збір інформації відбувався тривалий час на етапі досудового розслідування. Було встановлено, що мала місце змова кількох осіб, які розробили план вчинення злочину. Організатор підшукав виконавця і запропонував за вбивство 50 тис. доларів. Затримання було проведено рівно у той момент, коли було достатнього доказів планування злочину.

«Якщо є злочин – ми маємо на нього реагувати. І в даному випадку СБУ спрацювала на випередження. Тож є результат», – підкреслив Анатолій Буліч.

Він також наголосив, що дане кримінальне провадження не є якимись «розбірками» між співробітниками СБУ, «як це намагаються подати окремі зацікавлені особи, а є безпосереднім попередженням вчинення особливо тяжкого злочину».

Буліч додав, що будь-які чутки про те, що нібито хтось втік в наручниках з місця затримання не відповідають дійсності.

Представник Офісу Генпрокурора повідомив, що затриманому наразі оголошено про підозру за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28 та ст. 348 Кримінального кодексу України.

За його словами, передбачене законом покарання за цими статтями – позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Шевченківським районним судом м. Києва обрано запобіжний захід підозрюваному –  тримання під вартою без можливості внесення застави. Триває досудове розслідування.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.