Порошенко прокоментував вирок Стерненку

П’ятий президент України прокоментував сьогоднішній суд та вирок активісту Сергію Стерненко. І пригадав про нещодавні санкції Медведчуку.

Про це Петро Порошенко написав у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

Подробиці. П’ятий президент прокоментував рішення приморського районного суду у справі активіста Стерненка, якого звинуватили у нібито викраденні і розбійному нападі на депутата Комінтернівської районної ради Сергія Щербича у 2015 році. І нагадав про нещодавні рішення РНБО щодо санкції за фінансування тероризму представникам “п’ятої колони”.

“Представникам “п’ятої колони”, щодо яких впроваджено санкції за фінансування тероризму, не пред’явлено підозру і не обрано запобіжний захід. Натомість українського патріота Сергій Стерненко засудили до семи років ув’язнення. За що? Насправді за те, що захищав Одесу від прокремлівської агентури і протидіяв планам із створення Новоросії”, -.написав він.

Порошенко наголосив, що переслідування патріотів в Україні продовжується.

“Це не просто вибіркове правосуддя. Ознакою часу стали переслідування патріотів, волонтерів, ветеранів. Це — наслідок впливу команди Януковича-Портнова на правоохоронні органи і суди, які особисто Зеленський надав їм в оренду. Тому сьогоднішнє рішення і стало можливим”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Казанский: Европейский суд этот сшитый Портновым приговор отменит

П’ятий президент звернувся до Зеленського з вимогою усунути вплив проросійських осіб..

“Вимагаємо від Зеленського усунути вплив «п’ятої колони» на ДБР, прокуратуру та суди, для чого в першу чергу — очистити Офіс Президента від портновських посіпак. А Верховна Рада має негайно ухвалити ініційовану нами постанову про припинення політичних репресій щодо ветеранів, добровольців, волонтерів і усіх патріотів. Рівно як і ініційований нами законопроект про відповідальність за колабораціонізм”, – написав він.

Нагадаємо. У Приморському районному суді оголосили вирок активісту Сергію Стерненку. Його звинуватили у нібито викраденні і розбійному нападі на депутата Комінтернівської районної ради Сергія Щербича у 2015 році.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.