Яременко: Ніколи б не подумав, що така кількість людей підтримує військову операцію по звільненню територій

За результатами опитування влада зробила висновок, що, якою б не була реінтеграція, першими на окуповані території мають зайти військові

Про це під час пресконференції заявив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Сьогодні, 23 березня, було презентовано результати опитування на тему «Майбутнє Донбасу та Криму: суспільні настрої».

Так, згідно з опитуванням, повернення окупованої частини Донбасу під контроль України за допомогою військової операції підтримують 42% українців, Криму — 37,4%. Не підтримують військову операцію щодо звільнення територій ОРДЛО 25,3% опитаних, щодо Криму — 27,5%.

За словами Яременко, для нього це стало відкриттям.

«Враховуючи статистичну похибку, я приблизно бачу корелюючи цифри, і мене це дуже здивувало. Я особисто не міг ніколи подумати, що така кількість людей розглядає можливість аби якої військової операції. Це, звичайно, теж певний сигнал з боку суспільства», – сказав він.

При цьому заступник міністра вважає, що позицію українського суспільства щодо повернення окупованих ОРДЛО і Криму за допомогою військової операції треба сприймати так, що першими туди після деокупації зайдуть військові.

Він зазначив, що у Мінреінтеграції не бачать можливостей повернення окупованих територій військовим шляхом.

«Ми протистоїмо РФ — країні з другим ядерним потенціалом у світі, з найбільшою армією у Європі з усіма відповідними наслідками. Я дуже шаную наших військових, але я б дуже хотів ще зберегти життя наших людей. Тому я в цьому контексті розглядаю ці цифри», – підсумував Яременко.

Нагадаємо. Раніше заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко заявляв, що українська влада врахує думку суспільства щодо деокупації ОРДЛО та Криму.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.