МЗС відреагувало на відкриття представництва російської партії у Донецьку

Такі дії з боку однієї з партій країни-агресора МЗС розглядає як черговий доказ ескалації Росією ситуації в ОРДЛО

Про це заявив спікер МЗС Олег Ніколенко в коментарі РБК-Україна, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Міністерство закордонних справ України відреагувало на відкриття в Донецьку і Луганську представництва партії «Справедлива Росія – За правду».

«Російська влада продовжує відкрито нехтувати мінськими домовленостями і здійснювати кроки для затягування поки непідконтрольних Україні районів Донбасу у своє політичне, економічне і електоральне поле», – заявив він.

У відомстві також підкреслили, що російські партії побачили можливість отримання політичних дивідендів через те, що на окупованій території відбувається незаконна роздача паспортів громадян РФ.

«Задекларована мета представницького центру «Справедливої Росії» сприяти реалізації виборчих прав громадян Росії – жителів тимчасово окупованих територій – грубо порушує законодавство і суверенітет України, відкриває поле для фальсифікацій на російських виборах», – сказав спікер МЗС.

Ніколенко нагадав, що в Росії останнім часом проходять дискусії про організацію в ОРДЛО виборів в Держдуму РФ.

«Україна вже заявляла, що не визнає легітимність таких голосувань. РФ повинна нарешті почати виконувати взяті на себе зобов’язання для досягнення політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту на основі повної поваги суверенітету України, дотримання вимог українського законодавства та норм міжнародного права», – зазначив спікер МЗС.

Нагадаємо. Вчора стало відомо, що вперше за сім років окупації Донбасу російська партія відкриє своє представництво на цих територіях.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.