Названо умову перетину КПВВ з ОРДЛО і Криму без обов’язкової самоізоляції

Українці можуть приїхати на підконтрольні українському уряду території із тимчасово окупованих регіонів Донбасу і Криму без самоізоляції, якщо вони хочуть вакцинуватися від COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба МВС щодо посилення урядом умов в’їзду в Україну для подальшого запобігання поширенню COVID-19, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Перетнути КПВВ у напрямку вільної території України мешканці ОРДЛО і Криму можуть за умови пред’явлення запрошення на вакцинацію.

«Внесено зміни й щодо пропуску через КПВВ осіб, які прибувають з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя. Зокрема, без самоізоляції будуть пропускатися громадян України, які бажають здійснити вакцинацію від COVID-19 на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі, за умови пред’явлення запрошення на вакцинацію з унікальним ідентифікатором», – поінформували у МВС.

Зазначається, що ті українці, які підлягають самоізоляції у зв’язку з перетином держкордону, та особи, які підлягають самоізоляції у зв’язку з перетином КПВВ з окупованих регіонів Донецької та Луганської областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя та виїзду з них, повинні встановити та активувати мобільний додаток системи «Вдома». Якщо встановлення додатку неможливо з якихось причин, то вони підлягають обсервації..

Також вказується, що цими змінами закріплюються повноваження посадовців ДПС щодо перевірки встановлення цього мобільного додатка громадянами.

Читайте також: Кабмін змінив правила в’їзду в Україну

Окрім того, внесено зміни і щодо перетину КПВВ на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя та виїзду з них іноземцями та особами без громадянства. Постановою уряду визначено, що наявність поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування не потрібно іноземцям, особам без громадянства, які постійно проживають на території України, працівникам представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні.

«Також виключено норму формування Міністерством охорони здоров’я переліку держав із значним поширенням COVID-19, що в свою чергу впливало на самоізоляцію осіб. В той же час наразі визначено, що з-поміж інших, самоізоляції підлягають громадяни України, які перетинають державний кордон, за винятком деяких категорій, зокрема, й тих, хто мають негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, який проведено не більш як за 48 годин до перетину державного кордону», – повідомили у міністерстві.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.