Російські ЗМІ: Крим стане схожим на пустелю

У гідрометцентрі РФ заявили, що окупований півострів стане схожим на пустелю через глобальне потепління і зменшення кількості опадів

Про це повідомляють російські ЗМІ, передають Вчасні Новини.

Подробиці. За словами очільника російського гідрометцентру Романа Вільфанда, в окупованому Криму може змінитися клімат через глобальне потепління. Він нагадав, що в минулому році на півострові була дуже сильна посуха. І зараз йдеться вже про те, що півострів стане схожим на пустелю.

«Проблема дефіциту опадів на півдні – це проблема не тільки нинішнього року, а проблема кліматична, оскільки цілий ряд досліджень показують, що у зв’язку з потеплінням клімату відбувається перерозподіл опадів», – сказав він.

Нагадаємо. Після анексії Криму Росією Україна припинила постачання води. Крім того, водосховища опинилися на межі висихання.

Росія регулярно піднімала питання щодо відновлення постачання води, у тому числі, через українських політиків з партії ОПЗЖ.

На початку серпня 2020 року прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна може відновити постачання води до Криму в разі гуманітарної катастрофи на півострові.

Раніше голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук, а також глава ОП Андрій Єрмак стверджували, що воду в анексований Крим «можна дати в разі гуманітарної катастрофи». Проте згодом відмовились від такої думки.

Аналітики американського центру The Jamestown Foundation раніше заявили, що потенційною причиною для чергового вторгнення Росії в Україну може стати критична ситуація з водопостачанням у Криму.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.