Максимально спрощуємо проходження гуманітарної допомоги з-за кордону – Шмигаль

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що уряд суттєво спростив проходження гуманітарної допомоги з-за кордону.

«Сьогодні на засіданні уряду прийняли ухвалу, згідно з якою для ввезення гуманітарної допомоги потрібен лише один документ — декларація, яка заповнюється дуже швидко. Зазначаємо відправника, одержувача, фактичне місце розвантаження, вид допомоги. Це все. Якщо це гуманітарна допомога державі Україна, то направити її можна на ОВА чи на профільне міністерство. Якщо конкретній громаді вказуйте її одержувачем та везіть тому, кому ця допомога призначена», – написав Шмигаль у телеграм-каналі.

За словами прем’єра, уряд скасував також список товарів, які визнавалися гуманітарною допомогою.

«Це означає, що можна везти всі легальні товари, які ви заявляєте як гуманітарну допомогу. Без жодних обмежень. Тепер не потрібно отримувати будь-які довідки від ОВА чи інших органів влади, щоби ввезти гуманітарний вантаж. Це ще більше заощадить час на доставці», – додав він.

Крім того, за його словами, міжнародною лінією є домовленості з 14 європейськими країнами про бездозвільний проїзд для перевізників гуманітарних вантажів в Україну: Польща, Словаччина, Австрія, Угорщина, Румунія, Німеччина, Італія, Литва, Латвія, Естонія, Словенія, Молдова, Чехія та Туреччина.

«Йдеться про звільнення українських перевізників від будь-яких додаткових умов, зокрема, щодо необхідності оформлення дозволів на міжнародні вантажні перевезення через зазначені країни. Низка країн ЄС також звільнила українських перевізників від сплати користування дорогами своїх країн», – написав Шмигаль.

Джерело: https://t.me/Denys_Smyhal/2312

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.