Кравчук: Зеленський може зустрітися з Путіним, але не в Москві

Голова української делегації у ТКГ прокоментував можливість зустрічі президентів України та Російської Федерації

Про це Леонід Кравчук розповів в ефірі «4 каналу», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Керівник української делегації на мінських переговорах прокоментував заяву Путіна щодо переговорів зі ставлениками Кремля на окупованих територіях Донбасу.

«Путін сказав, якщо ви хочете про Донбас говорити, то розмовляйте з якимись лідерами Донбасу. Таке враження, що ці лідери сьогодні є не підпорядковані Путіну, чи Росії, чи Кремлю. Вони є військовими адміністраціями Росії. Як глава української делегації у ТКГ бачу це постійно і заявляю, що це саме так», – сказав він.

Окрім того, Кравчук зазначив, що президенти України та Росії Володимир Зеленський та Володимир Путін мають зустрічатися на території нейтральної держави.

«Якщо говорити про двосторонні відносини, то це повинна бути інша нейтральна країна. Ні в якому разі це не може бути Росія, не може бути Білорусь, це має бути інша нейтральна країна. Це нормально, це практика світового масштабу», – заявив Кравчук.

Як приклад таких країн він назвав Фінляндію та Швейцарію.

Нагадаємо. Раніше президент України Володимир Зеленський запропонував президенту РФ Володимиру Путіну зустрітися на Донбасі. Зустріч може відбутися «в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна».

Президент РФ Володимир Путін відреагував на пропозицію, заявивши, що президент України Володимир Зеленський повинен зустрітися з його маріонетками, яких Москва зробила «владою» окупованих територій. Крім того, запропонував Зеленському приїхати до Москви для обговорення двосторонніх відносин між країнами.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.