ООС: Російсько-окупаційні війська планують низку провокацій на Великдень

Українські військові повідомили про заплановані на Великдень провокації на Донбасі з боку російсько-окупаційних військ на кількох напрямках

Про це йдеться в повідомленні ООС у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Посилаючись на дані розвідки від представників управління 2-го армійського корпусу російсько-окупаційних військ, пресслужба ООС повідомляє, що збройні російські формування готують провокації. Зазначається, що провокації влаштовуватимуть із залученням озброєння та військової техніки з нанесенням маскування типу «піксель», яке використовується підрозділами Збройних Сил України.

«Встановлено, що одна з таких провокацій має відбутися на Дебальцевському напрямку із залученням найманців «Союзу Добровольців Донбасу», які отримали відповідні вказівки від своїх кураторів щодо імітації  наступу на позиції 7-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу з метою руйнування інженерно-фортифікаційного обладнання перших позицій та нанесення втрат підрозділам цієї ж бригади. При цьому не виключаються втрати також серед цивільного населення», – йдеться в повідомленні.

Окрім того, під загрозою опинилася одна з установ Московського патріархату.

«Викликає обурення цинізм керівництва російських окупаційних військ, яким сплановано здійснення терористичних актів під час проведення Великодньої служби в одній із релігійних установ Московського патріархату, що може призвести до масових втрат серед прихожан», – йдеться в повідомленні.

Українські військові наголошують, що такі провокації сплановані на те, щоб дати змогу Росії звинуватити Україну в нехтуванні моральними, релігійними принципами та геноциді власного народу, а також ввести на територію України регулярні війська ЗС Російської Федерації.

У Командуванні об’єднаних сил зазначили, що українська сторона повністю дотримується Мінських домовленостей.

«Вину за можливу ескалацію конфлікту, а також загибель цивільного населення та військовослужбовців Збройних Сил України покладає виключно на керівництво російсько-окупаційних військ», – додали в пресслужбі ООС.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.