Подоляк: Нормандська зустріч за участю «представників» ОРДЛО не конструктивна

Нормандська зустріч на Донбасі за участю представників так званих «ДНР» та «ЛНР» може розмити саму ідею переговорів, оскільки вони є ще одним обличчям російської сторони.

Про це в коментарі РБК-Україна заявив радник керівника Офісу президента України з антикризових комунікацій Михайло Подоляк, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Подоляк підкреслив, що Україна налаштована на результат і виступає тільки за конструктивний підхід до переговорів.

На сьогодні є різні переговорні формати – лідерів «нормандської четвірки», політичних радників, ТКГ і СЦКК.

«Розцінюємо пропозицію Дмитра Козака про проведення свого роду «змішаних» переговорів на Донбасі за участю представників Франції, Німеччини, України, Росії і несуб’єктних в юридичному сенсі осіб з ОРДЛО – як те, що може розмити саму ідею переговорів», – зазначив Подоляк.

Він додав, що участь представників «Л/ДНР» не буде конструктивною, оскільки вони не приймають самостійних рішень і фактично є ще одним обличчям російської сторони.

«Щоб забезпечити конструктивність, пропозицію Дмитра Козака можна розглянути і спробувати реалізувати на рівні Тристоронньої контактної групи», – додав Подоляк.

Водночас він вважає, що пропозиція президента України Володимира Зеленського про переговори з президентом Росії Володимиром Путіним на Донбасі дають шанс на створення нового особливого формату для діалогу, який може бути ефективним і діяти одночасно зі збереженням і розвитком інших переговорних ліній.

Нагадаємо. Сьогодні, 23 квітня, представник РФ Дмитро Козак запропонував Франції та Німеччині не пізніше 27 квітня провести нормандську зустріч на Донбасі за участю України та представників «Л/ДНР».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.