Росія висилає п’ятьох дипломатів Польщі

Росія проінформувала викликаного в МЗС РФ посла Польщі в Москві Кшиштофа Краєвського про своє рішення вислати п’ять співробітників польського диппредставництва.

Про це йдеться в поширеному в п’ятницю коментарі МЗС РФ, передають Вчасні Новини.

Подробиці. П’ятьом співробітникам польського диппредставництва належить виїхати з країни до 15 травня включно.

«Міністерство оголосило персонами нон грата п’ятьох співробітників посольства Республіки Польща в Російській Федерації. Їм належить покинути територію Російської Федерації до вечора 15 травня 2021 року», – повідомили в МЗС РФ

Причиною вказується «рішучий протест» з приводу оголошення трьох співробітників Посольства РФ в Польща «persona non grata».

«Варшава свідомо реалізує курс на подальшу деградацію і руйнування наших двосторонніх відносин. Стараннями польської влади протягом останніх років контакти з Росією були фактично заморожені, розгорнута ганебна війна з радянськими пам’ятниками, здійснюються спроби торпедування російських енергетичних проєктів, проводиться широкомасштабна антиросійська інформаційна кампанія, фальсифікується історія, нескінченно продовжуються антиросійські санкції Заходу», – заявили в МЗС РФ.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.