У Кремлі запропонували радникам «нормандської четвірки» зустрітися на Донбасі: висунуто умову зустрічі

Москва пропонує Парижу і Берліну до 27 квітня обговорити питання перемир’я на сході України. При цьому зустріч могла б пройти безпосередньо на Донбасі та за участю «представників» ОРДЛО.

Про це повідомляють «РІА Новості» із посиланням на заяву заступника голови адміністрації президента Росії Дмитра Козака під час зустрічі з журналістами, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Козак запропонував зустріч у «нормандському форматі» на території Донбасу. При цьому підкреслив, що мають бути присутні й маріонетки Кремля, оскільки, за його словами, конфлікт на Донбасі не вирішити без прямих домовленостей між Києвом і керівництвом угруповань «ДНР» і «ЛНР».

«Сподіваюся на конструктивне, відкрите і чесне обговорення проектів рішень по поточним (перемир’я) і стратегічних питань реалізації Мінських угод вже найближчим часом, що знаходяться на столі переговорів, (не пізніше 27 квітня)», – сказав він.

Козак додав, що підтверджує свою пропозицію про можливість проведення таких переговорів «безпосередньо в зоні конфлікту за участю представників України та окремих районів Донецької та Луганської областей».

Водночас він стандартно звинуватив українську владу в тому, що «всі зусилля націлені не на встановлення миру, а на формальне ухилення від прямого діалогу і будь-яких контактів з представниками Донецька і Луганська». А потім заявив, що такий діалог «реально існує».

«Все дискусії в [Тристоронній] контактній групі, в її робочих підгрупах – це на 99% дискусії між представниками України і Донбасу. Йдеться виключно про створення видимості відсутності такого діалогу для радикально налаштованих політичних сил України», – підкреслив представник Кремля.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.