Україна вперше бере участь у переговорах Східного флангу НАТО

Сьогодні Україна вперше бере участь у переговорах трикутника Румунії, Польщі та Туреччини – Східного флангу НАТО

Про це написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

Подробиці. У Бухаресті сьогодні, 23 квітня, Україна вперше Східного флангу НАТО

«Бухарест, Варшава та Анкара заснували цей тристоронній формат у 2012 році на саміті Альянсу у Чикаго. Сьогодні вони вперше запросили до свого формату гостей – Україну та Грузію. І це не просто запрошення. Це політичний сигнал», – написав Кулеба.

Він нагадав, що Україна та Грузія є ключовими партнерами НАТО у регіоні Чорного моря, і складають невід’ємну частину формули його безпеки та процвітання.

«Ми зустрінемося вп’ятьох із Давідом Залкаліані, Богданом Ауреску, Збігнєвом Рау та Мевлютом Чавушоглу, всі з яких є моїми гарними друзями, на тлі безпекових загроз, які створює агресивна поведінка Росії та її зростаюча мілітаризація Криму, Чорного та Азовського морів», – написав Кулеба.

Міністр МЗС повідомив, що під час зустрічі планується обговорити посилення присутності та готовності НАТО до зміцнення безпеки та стабільності в регіоні. Крім того, обговорюватимуть євроатлантичні перспективи України та Грузії, а також ініційований Україною формат Кримської платформи.

Читайте також: Кулеба закликав Євросоюз відключити Росію від системи SWIFT

Також, за його словами, в двосторонньому форматі говоритимуть про політику та торгівлю у відносинах між країнами.

«Російські хвилі накочуються, а ми продовжуємо робити свою роботу, щоб вони відступали», – додав Дмитро Кулеба.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.