В Естонії вийшов перший підручник українською мовою

В Естонії вийшов підручник «Розмовляємо естонською. Räägime eesti keelt». Він призначений для опанування естонської мови українцями.

Про це повідомляє портал національного телерадіомовлення ERR, передають Вчасні Новини.

Подробиці. В Естонії вийшов перший підручник українською мовою для українців, які вивчають естонську.

Співавторами посібника є Хейніке Хейнсоо та Максим Касянчук.

Почесний доцент Тартуського університету Хейніке Хейнсоо розповіла, що така ідея виникла у неї восени 2019 року – саме тоді вона почала працювати лектором естонської мови у Львівському університеті імені Івана Франка.

«Досі українці вивчали естонську мову через іноземну мову, чи то англійську, чи російську. Українці є другою за величиною меншиною в Естонії, вони задіяні в багатьох сферах економіки, і допомога в опануванні естонської мови на базі української безумовно необхідна», – сказала Хейнсоо.

В Естонії вийшов перший підручник українською мовою

За словами другого співавтора, посібник знайомить з базовою структурою естонської мови, дає короткий огляд граматики й лексики естонської мови.

«Його (посібника – ред.) мета – побіжно ознайомити читачів з цією мовою, її граматикою і лексикою, що може допомогти гостям Естонії в перші дні перебування в країні та закласти основу для вивчення мови за допомогою інших підручників», – сказав Касянчук.

Про те, як отримати посібник, можна дізнатися, якщо зв’язатися з Хейніке Хейнсоо електронною поштою: heinike.heinsoo@ut.ee.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.