Кількість успішних онлайн-ідентифікацій у системі BankID НБУ за І кв. 2022 р. зросла в 2,5 раза

Кількість успішних онлайн-ідентифікацій у системі BankID Національного банку України (НБУ) за січень-березень 2022 року зросла до 10,9 млн, що у 2,5 раза більше ніж за аналогічний період 2021 року, повідомила пресслужба регулятора в п’ятницю.

Згідно з повідомленням, за квартал кількість банків-ідентифікаторів зросла на 2,5% – до 40, а кількість учасників – постачальників послуг – на 9,8% – до 101.

За три місяці цього року до системи приєднався 141 абонент, що на 8,5% більше, ніж минулого кварталу. Зокрема, вісім нових комерційних абонентів – постачальників послуг, два некомерційні абоненти – що надають послуги, а також два абоненти-ідентифікатори: Кліринговий дім та Юнекс Банк.

У лютому цього року від системи було відключено Міжнародний резервний банк, який на 100% належав ПАТ “Сбербанк Росії”.

Як повідомлялося, НБУ з 1 липня 2020 року запустив комерційну модель використання системи BankID НБУ, яка дозволила банкам-ідентифікаторам отримувати плату від абонентів, які надають послуги (банківські, фінансові чи комерційні) за кожну успішну ідентифікацію користувача у розмірі 20 грн.

BankID НБУ відкриває доступ до послуг понад 40 державних та громадських установ, зокрема Єдиного державного порталу адміністративних послуг, Державної міграційної служби, Центру надання адмінпослуг, онлайн-сервісу державних послуг Дія та Єдиної системи місцевих петицій.

Система НБУ BankID надає користувачам можливість проходити верифікацію віддалено, щоб дистанційно отримати доступ до фінансових, адміністративних і комерційних послуг.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.