Ми очікуємо на 100-відсоткову підтримку від генсека ООН – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський очікує, що генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш під час свого візиту до Києва зміцниться у позиції підтримки України у протистоянні російській агресії.

“Ми зустрічатимемо генерального секретаря, який приїде до нас, спілкуватимемося з ним. Мені здається, що ми зробили багато кроків, щоб і його позиція змінилася, і його позиція зміцнилася щодо підтримки України. У мене було кілька особистих зустрічей із ним, і я досить твердо казав йому, що неможливо мати баланс у відносинах між Україною та Росією. Ми чекаємо на 100% підтримку від генсека ООН. 100%, тому що 100% правда на нашому боці, і війна у нас”, – сказав Зеленський на пресконференції у Києві в суботу.

Він також запропонував Гутеррішу відвідати місця скоєння російськими солдатами воєнних злочинів проти українців, “якщо він матиме час”.

“Я думаю, що після приїзду, і якщо буде час у генерального секретаря, йому обов’язково потрібно відвідати спочатку наші місця, де були тортури і де знищили наших людей, а потім уже знайти час для шановних із Москви. Мені здається важливіше зрозуміти, що у нас відбувається, щоб мати точну думку, яку генеральний секретар зможе донести у Москві на зустрічі з президентом цієї держави. Тому що, якщо просто приїхати до Києва і поспілкуватися, цього замало”, – наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, Гутерріш прибуде до Києва з візитом 28 квітня. Перед цим, 26 квітня, він відвідає Москву, де у нього заплановані переговори з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим та президентом РФ Володимиром Путіним.

 

 

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.