Понад 20 країн візьмуть участь у консультаційній зустрічі на базі Рамштайн у Німеччині для оцінки потреб українських військових – ЗМІ

Понад 20 держав виявили бажання взяти участь у консультаційній зустрічі, яка відбудеться наступного тижня на авіабазі Рамштайн у Німеччині і під час якої обговорюватимуть питання надання західними країнами довгострокової військової допомоги українській армії, повідомляє Washington Post із посиланням на речника Пентагону Джона Кірбі.

“Прессекретар Пентагону Джон Кірбі заявив у п’ятницю, що понад 20 країн погодилися взяти участь у “консультативній” зустрічі наступного тижня на авіабазі Рамштайн у Німеччині. Міністри оборони та старші офіцери зі США та країн-партнерів обговорять, яка довгострокова допомога потрібна українським військовим, щоб залишатися боєздатними, зокрема після війни з Росією”, – йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що, за словами Кірбі, глава оборонного відомства США Ллойд Остін не має конкретних результатів зустрічі і не має наміру брати участь у ній із заздалегідь підготовленим списком того, що можуть надати Україні Сполучені Штати.

“Він (міністр оборони США – ІФ) хоче почути від союзників і партнерів, а також від самих українців про те, що вони роблять і що їм знадобиться в подальшому”, – наголосив Кірбі.

Водночас він уточнив, що зустріч не спрямована на отримання гарантій безпеки для України.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.