Майже 800 шкіл в Україні вже завершили навчальний рік

У Міністерстві освіти і науки заявляють, що майже 800 шкіл уже завершили навчання у 2021-2022 навчальному році.

“Розпочинається 11-й тиждень навчання в умовах воєнного стану. За даними департаментів освіти і науки обласних військових адміністрацій, усі школи 15 областей України продовжують освітній процес у дистанційній формі. У п’яти областях освітній процес триває дистанційно, частково змішано та очно. У п’яти областях України навчання організовано в дистанційній або змішаній формі, частково канікули або призупинено”, – написав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у телеграм-каналі.

Зазначено, що освітній процес триває більш як у 12 тис. 200 закладів загальної середньої освіти, навчання продовжують понад 3,6 млн учнів.

Кількість тимчасово внутрішньо переміщених дітей, які долучилися до навчання з інших областей, сягає майже 83 тис. осіб.

“Також станом на 21 травня 2022 року майже 800 шкіл завершили навчання. Понад 210 тис. дітей закінчили 2021-2022 навчальний рік”, – написав він.

Щодо закладів дошкільної освіти, то, за словами міністра, в 11 областях України частина дитсадків використовує елементи дистанційного навчання в роботі з вихованцями та батьками, інші працюють у змішаному або звичному форматі.

Також у семи областях деякі садочки використовують елементи дистанційного навчання у роботі з вихованцями та батьками, інші створили чергові групи або продовжили змішану чи очну форму навчання. У решті областей освітній процес наразі не відбувається.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.