Російського військового Шишимаріна засуджено до довічного позбавлення волі за вбивство жителя Сумщини

Солом’янський районний суд Києва засудив до довічного позбавлення волі російського військовослужбовця Вадима Шишимаріна, визнавши його винним у вбивстві мирного жителя Сумської області.

“Провина обвинуваченого повністю знайшла підтвердження… Шишимарін, будучи військовослужбовцем РФ, порушив закони та звичаї війни… Визнати Шишимаріна винним… і призначити йому покарання у вигляді довічного позбавлення волі”, – йдеться в оголошеному в понеділок рішенні суду.

Суд дійшов висновку, що Шишимарін скоїв убивство з наміром, наказ стріляти в цивільного був незаконним, і обвинувачений, усвідомлюючи це, міг відмовитися його виконувати або не цілитися в потерпілого.

Суд встановив, що в діях Шишимаріна підтверджено порушення законів і звичаїв війни, поєднане з умисним убивством – цивільне населення в умовах воєнних дій не повинне бути об’єктом нападу.

Провина російського військовослужбовця підтверджена доказами у справі, показаннями підсудного та свідків.

Як повідомлялося, Шишимарін – перший російський військовослужбовець, справа за обвинуваченням якого слухалася у суді.

Командира відділення в/ч 32010 4 танкової Кантемирівської дивізії Московської області слідство обвинувачувало в порушенні законів війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Він прибув в Україну у складі армії РФ, його колону розбили військовослужбовці ЗСУ. Під час відступу він із чотирма товаришами по службі обстріляв з автоматів приватний автомобіль, на вкраденій машині окупанти заїхали до смт Чупахівка Сумської області.

Дорогою вони побачили беззбройного жителя села, який ішов із велосипедом уздовж узбіччя і розмовляв телефоном. Підсудний зробив декілька прицільних пострілів через відчинене вікно автомобіля з автомата Калашникова в голову 62-річного потерпілого. Чоловік помер на місці лише за кількадесят метрів від власного будинку.

У період судового розгляду підсудний перебував під вартою і перебуватиме до набуття чинності вироком. У суді Шишимарін визнав свою провину, сказав, що розкаюється у скоєному, що не хотів убивати і зробив це, щоб від нього “відчепилися” товариші по службі.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.