Україна та виступ Зеленського відкриють Давоський форум-2022 у понеділок

Президент України Володимир Зеленський виступить зі спеціальним зверненням у понеділок о 12:15 за Києвом на Всесвітньому економічному форумі (ВЕФ) в Давосі, робота якого розпочнеться цього дня та триватиме до четверга.

На сайті форуму виступ глави України з попереднім вступним словом засновника та голови ВЕФ Клауса Шваба відкриває сесії, позначені спеціальним знаком як “обов’язкові для перегляду”.

Відразу за півгодинним виступом Зеленського за модерації Шваба пройде ще одна обов’язкова до перегляду сесія “Дух стійкості: українські голоси”, де серед промовців будуть перша віцепрем’єр – міністр економіки Юлія Свириденко, народний депутат Євгенія Кравчук, гендиректор “Смарт-Холдинг” Юлія Кір’янова та представник Kyiv Hub Уляна Автономова.

Потім розпочнеться дискусія з братами Кличками, а старший брат, мер Києва Віталій у четвер на окремій сесії додатково обговорить плани відновлення Києва та необхідну допомогу для цього.

Крім того, вранці в понеділок в офіційній програмі ВЕФ також сесія, присвячена реагуванню на гуманітарну кризу в Україні, а в середу вдень пройде спілкування учасників ВЕФ з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, після чого ввечері відбудеться його пресконференція.

Україна також згадується у програмі форуму при обговоренні тем глобальної продовольчої кризи та енергетичної безпеки, Холодної війни 2.0 та безпеки Європи, нових міграційних потоків, перегляду політики партнерства ЄС, дискусіях щодо повернення Заходу на світову сцену та можливої смерті глобалізації. А окрема сесія в четвер буде присвячена роботі журналістів щодо висвітлення війни в Україні.

Про своє прибуття в Давос у ніч проти понеділка повідомив також віцепрем’єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. “Я і моя команда в Давосі, ВЕФ. Ми поговоримо про цифрову Україну. І як ми перемагаємо у кібервійні”, – написав він у твіттері.

У вівторок на полях форуму в “Українському домі” відбудеться міжнародний “Дія Саміт” Brave Ukraine з обговоренням тем розвитку мобільної мережі та створення станцій для супутникового інтернету, трансформації управління та нової політики зберігання та обміну даними, радикального спрощення державних послуг та розвитку необанку.

Сам “Український дім”, співорганізаторами якого виступили Фонд Віктора Пінчука, Western NIS Enterprise Fund та Horizon Capital, офіційно розпочне свою роботу вдень у понеділок. Увечері цього дня, о 21:00 за Києвом, також заплановано 45-хвилинне спілкування з президентом України Володимиром Зеленським за допомогою відеозв’язку, а наступного дня, о 16:00 за Києвом – з першої леді Оленою Зеленською.

Середа в “Українському домі” буде присвячена обговоренню європейських перспектив України та відновленню країни обсягом до $1 трлн, у якому заявлено участь прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, голови ЄБРР, IFC та шведського фонду SIFEM.

Крім того, вранці в понеділок відкриється виставка Russia War Crimes House в будівлі, яка багато років була російським домом в Давосі. Виставку організовано Фондом Пінчука та PinchukArtCentre у партнерстві з Офісом президента України, МЗС, виданням “Українська правда” та Українською асоціацією професійних фотографів.

Наприкінці Фонд Пінчука організує у середу традиційну дискусію на Українському сніданку: “Яким буде подальший хід війни і як виглядатиме майбутнє України та світу після її закінчення?”. Під час дискусії ведучий програми Fareed Zakaria GPS на каналі CNN Фарід Закарія виступить модератором розмови з главою МЗС Кулебою, професором історії Тімоті Снайдером, головним редактором журналу The Economist Занні Мінтон Беддос, депутатами Верховної Ради.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.