Українські діти в Німеччині поєднують онлайн-навчання та навчання за німецькими програмами

Українські школярі, які отримали притулок у Німеччині, повинні відвідувати онлайн-уроки за українською програмою паралельно з навчанням за програмою німецьких шкіл, повідомила міністр освіти та наукових досліджень Німеччини Беттіна Штарк-Ватцингер в інтерв’ю німецькій газеті Augsburg All.

Як повідомляється на сайті Міністерства освіти і науки України в неділю, також Німеччина зміцнює співпрацю з українським освітнім відомством, що дозволяє українським учням отримувати легітимні в Україні атестати щодо закінчення школи.

Штарк-Ватцингер повідомила, що федеральний уряд Німеччини веде інтенсивний обмін думками з міністром освіти і науки України Сергієм Шкарлетом, щоб знайти баланс між інтеграцією до німецької системи освіти та збереженням української ідентичності.

У квітні для випускників з України, які приїхали до Німеччини через війну, спростили умови вступу до німецьких закладів вищої освіти. Нововведення стосуються і тих, хто розпочав навчання в українських вищих навчальних закладах, однак через агресію РФ не закінчили перший курс. А ті, хто не встигне отримати атестат в Україні, зможуть вступати до коледжу підготовки до вищої освіти без атестату.

Глава німецького освітнього відомства повідомила, що планує повернути до шкіл вчителів-пенсіонерів для навчання українських дітей погодинно.

Крім того, у Німеччині ведеться активна робота щодо прискорення визнання профкваліфікації українців. Розглядається варіант отримання післякваліфікації після влаштування на роботу. Штарк-Ватцингер зазначила, що для роботи важливі мовні навички, тому влада ФРН підтримує безкоштовні онлайн-курси в освітніх центрах для дорослих.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.