Рябошапка про”Вагнергейт”: Всі побачили, що президент нас обманював більше року

У скандалі зі зривом спецоперації щодо “вагнерівців” правоохоронна система фактично прикривала винних.

Про це в ефірі токшоу “Сьогодні” на телеканалі “Україна 24” заявив ексгенеральний прокурор України Руслан Рябошапка.

“Вся ситуація вийшла в публічну площину, тому що немає довіри ані до тимчасової слідчої комісії, ані до органів правопорядку. Ані Офіс генерального прокурора, ані Державне бюро розслідувань не користуються довірою населення”, – сказав він.

На запитання, чи добре, що ситуація вийшла в публічну площину, ексгенпрокурор відповів:

“Це погано, тому що якби ТСК спрацювала належним чином, якби правоохоронні органи розслідували цю справу, якби люди довіряли результатам цієї справи, то очевидно, що не було б такого резонансу. Ті, хто винний, були б покарані, і все суспільство б знало, хто призвів до проблеми, і що спричинило проблему. Але, на жаль, цього не було, правоохоронна система фактично покривала тих, хто міг бути джерелом цього зриву, і причини зриву спецоперації. Тому навіть колишній керівник управління розвідки, військовий, був змушений вийти в публічну площину і пояснити всьому суспільству, що власне відбулося. Іншої можливості дізнатися правду в українців не було”.

Як зазначив Рябошапка “всі дійсно побачили, що президент нас обманював більше року”.

Причому це було робити абсолютно нерозумно. Я ще рік тому говорив, що є процесуальні документи, вони є у відкритому доступі, відкритих реєстрах. Кожен може подивитися і переконатися сам, що ця операція була, не потрібно було обманювати українців. А друге – ми бачимо, що ми на порозі нової війни. Уявіть собі, що думають військовослужбовці зараз, якщо вони бачать, що в нас верховний головнокомандувач і найближча до нього людина фактично могли злити таку спецоперацію. Чи в них не буде постійно думки в голові, що ці самі люди в критичний страшний момент, якщо війна, не дай Боже, почнеться, їх не зрадять. З цією думкою наші солдати на передовій змушені будуть воювати”, – сказав він.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.