США розглядають можливість надсилання додаткової зброї в Україну

Адміністрація Байдена розглядає можливість відправки військових радників та нове обладнання, включаючи озброєння, в Україну через нарощування російських сил біля кордону. Офіційні особи США готують союзників до можливості ще одного російського вторгнення.

Про це повідомляють CNN з посиланням на численні джерела, знайомі з перебігом обговорення, передають Вчасні Новини.

Озброєння, яке може увійти в пакет допомоги

Повідомляється, що обговорення пропонованого пакету допомоги зі смертельними наслідками продовжуються, оскільки Україна почала публічно попереджати, що вторгнення може відбутися вже у січні. За словами джерел, у пакет можуть входити нові протитанкові та протитанкові ракети Javelin, а також міномети.

Системи протиповітряної оборони, такі як ракети «Стінгер», також перебувають на розгляді, і міністерство оборони наполягає на відправленні в Україну деякого обладнання, яке мало бути відправлене до Афганістану, наприклад, гелікоптерів Мі-17. Мі-17 – це російський гелікоптер, який США спочатку купили для передачі афганцям. Пентагон зараз вирішує, що з ними робити після виходу США з Афганістану у серпні.

Водночас дехто в адміністрації стурбовані тим, що відправлення «стінгерів» та гелікоптерів може бути розцінене Росією як серйозна ескалація конфлікту.

Підполковник у відставці Седрік Лейтон сказав CNN, що протитанкові ракети Javelin “дуже ефективні проти танків Т-80, які росіяни фактично використовують у своїх зусиллях проти України просто зараз”. Але він зазначив, що будь-яка додаткова допомога Україні, безсумнівно, загрожує «подальшим загостренням напруженості» у відносинах із Москвою.

Обговорення санкцій

Тим часом офіційні особи США ведуть переговори з європейськими союзниками щодо розробки нового пакету санкцій, який набуде чинності, якщо Росія вторгнеться в Україну. Крім того, законодавці намагаються внести зміни до формулювання санкцій, щоб включити її до Закону про повноваження на національну оборону.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.