Суд дозволив російському телеканалу вести трансляції в Україні

Шостий апеляційний суд Києва задовольнив скаргу російського телеканалу RTVI та скасував заборону Національної ради з питань телебачення та радіомовлення на трансляцію в Україні.

За постановою суду суд скасував рішення Нацради, що RTVI не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення.

Раніше Національна рада з питань телебачення 6 березня 2020 року визнала, що зміст програми RTVI не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавству України. Тому її вилучили із переліку дозволених для показу на території України.

Фактично програми RTVI заборонили показувати ще у 2018 році. Тоді Нацрада видала тимчасову заборону на пів року, потім її продовжили до 7 березня 2020 року.

RTVI ㅡ міжнародний російськомовний телеканал, який мовить в Казахстані, Молдові, Грузії, країнах Балтії країнах Європи та низці інших країн.

У 2019 році національна рада визнала, що в ефірі телеканалу RTVI (тоді ㅡ юрисдикції Великої Британії, а пізніше ㅡ Королівства Іспанії) неодноразово показували людей, які створюють загрозу національній безпеці України.

Щоб перевірити, чи щось змінилося після тимчасової заборони, Нацрада провела моніторинг з 24 лютого до 1 березня 2020 року і знову виявила людей із “чорного списку” Мінкульту, карту світу із позначенням Криму як території Росії та інші порушення.

Наразі сам телеканал оголосив, що йому знову дозволили мовити в Україні, а глядачам “знову буде доступний весь спектр передач”.

Однак відомо, що постанову апеляції ще можна оскаржити протягом 30 днів з дня складення повного судового рішення.

Джерело – Прямий

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.