рф знову атакувала Україну ракетами: є загиблі та поранені, частина країни без світла та води

Окупанти у середу, 23 листопада, завдали чергових ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури у кількох регіонах України.

Російські ракети влучили по 16 об’єктах інфраструктури. Протиповітряна оборона збила 51 ракету з 70, які ворог запустив Україною. Також знищено п’ятьох безпілотників «Ланцет».

Про результати масованої ворожої атаки відзвітували у Командуванні Повітряних сил ЗСУ.

Окупанти запускали ракети з літаків стратегічної авіації та кораблів Чорноморського флоту. Пуски були здійснені з 10 літаків-ракетоносців Ту-95мс із районів Волгодонська Ростовської області і Каспійського моря, а також двох малих ракетних катерів з акваторії Чорного моря.

«Повітряні Сили продовжують виконувати завдання із захисту повітряного простору держави, знищуючи ворожі повітряні цілі по всій території України, на всіх напрямках. На превеликий жаль, внаслідок чергової терористичної атаки Росії, загинули люди, є влучання в житлові будинки», – наголосили в командуванні.

Наразі на Львівщині, у Дніпрі, Одесі, Харкові та низці інших міст виникли проблеми зі світлом.

За даними Офісу президента України російські окупанти вдарили ракетою по багатоповерхівці у Вишгороді. В області є постраждалі та загиблий.

Російські ракети влучили й у приватний сектор селища Чабани.

«Декілька прильотів в об’єкти критичної інфраструктури. Також маємо влучання в багатоповерхівки у Вишгороді та приватний сектор у Чабанах. Більше 20 постраждалих, яким вже надається вся необхідна допомога. На жаль, один загиблий. Київська область повністю знеструмлена. Також частково немає опалення та водопостачання», – наголосив очільник Київської ОВА Олексій Кулеба.

У столиці внаслідок обстрілу російських ракет загинуло троє людей, ще 11 отримали поранення.

«Троє людей загинули внаслідок сьогоднішнього ракетного обстрілу столиці. Серед них – 17-річна дівчина. Постраждали 11 мешканців столиці. 10 із низ госпіталізували в медзаклади міста. Одному потерпілому медики надали допомогу на місці», – написав мер Києва Віталій Кличко.

На Київщині розгораються «Пункти Незламності».

«У регіоні розгортаються «Пункти Незламності», де є тепло, зв’язок та альтернативне живлення. Важливо, щоб кожен знав адресу найближчого пункту – вся інформація є на сайтах районних рад та органів місцевого самоврядування! Також звертайтеся до міськрад, сільрад, старост чи представників поліції», – написав Кулеба.

Держава-терорист внесла корективи й у роботу української залізниці.

«У результаті ворожих атак на енергетичну інфраструктуру маємо знеструмлені ділянки у столиці, Дніпрі, Миколаєві, на Львівщині, Вінниччині, Сумщині та Харківщині. Відправлення найближчих поїздів можливе із затримкою, задіяно резервні тепловози. Рух кільцевої електрички у столиці тимчасово призупинено. Просимо пасажирів перебувати в укриттях безпосередньо до посадки на поїзд. Посадка продовжується у безпечному режимі через підземні переходи. Зберігаємо спокій та продовжуємо рух» – повідомили в «Укрзалізниці».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.