Зареєстровано проєкт закону, що має заборонити діяльність РПЦ в Україні

Вчора, 22 листопада, у Верховній Раді України зареєстрували проєкт закону, що має на меті заборону діяльності російської православної церкви на території України.

Про це повідомила нардепка від фракції «Європейська Солідарність» Ірина Фріз у Фейсбуці.

«Сьогодні за ініціативи Миколи Княжицького разом з колегами з фракції «Європейська Солідарність» зареєстрували проєкт закону, що має на меті заборону діяльності російської православної церкви на території України», – повідомила нардепка.

Вона додала, що цим законом передбачено повну заборону будь-яких релігійних організацій та установ, які входять до складу чи визнають у будь-якій формі підлеглість у канонічних, організаційних, інших питаннях РПЦ.

Метою законопроєкту є запобігання загрозам національній безпеці України та забезпечення порядку, адже занадто довго РПЦ проводила відверту антиукраїнську та диверсійну діяльність і адвокатувала всі дії злочинного російського режиму.

«Діяльність православних релігійних організацій в Україні має проводитись з урахуванням Патріаршого та Синодального Томосу, наданого Українській Православній Церкві та Українській державі. Звільнення України від РПЦ – це ще один крок до вільної та незалежної України», – наголосила народна депутатка України.

Нагадаємо, що того ж дня Служба безпеки України проводила контррозвідувальні (безпекові) заходи на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві, Корецького Свято-Троїцького монастиря та у приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ на Рівненщині. За результатами було виявлено мільйони готівки, проросійська література та «сумнівні» росіяни

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.