66 мільйонів євро перерахувала єврокомісія на відновлення шкіл в Україні

Єврокомісія перерахувала 66 мільйонів євро на відновлення зруйнованих ворожими обстрілами українських шкіл.

Про це повідомила заступниця генерального директора Директорату Єврокомісії з питань добросусідства та переговорів з розширення (DG NEAR) Катаріна Матернова, яка також є в.о. керівника групи підтримки України у складі Єврокомісії.

«Європейська комісія перерахувала € 66 мільйонів до бюджету України на реконструкцію та реабілітацію шкільних приміщень, пошкоджених під час війни росії проти Україні», – написала вона у Твіттері.

Відомо, що Євросоюз та Україна минулого тижня підписали угоду про пакет підтримки в обсязі 100 млн євро на відновлення пошкоджених війною шкіл.

Зокрема, пакет допомоги включає 34 млн євро гуманітарної допомоги. З них 20 млн євро спрямовуються через Управління ООН з обслуговування проєктів (UNOPS) і 14 млн євро – через Програму розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПР ООН).

Ця підтримка зосереджуватиметься на дрібному та середньому ремонті, зокрема на ремонті вікон, дахів, дверей, санітарного обладнання і опалення, а також на наданні шкільного обладнання для навчальних приміщень і бомбосховищ.

Ще 66 млн євро буде надано безпосередньо уряду України в якості бюджетної підтримки.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.