У Бундестазі закликають вирішити питання з постачанням Україні авіації

Питання постачання авіації Україні має бути вирішене «за лаштунками» зі США. У такому разі Німеччина не зможе залишитися осторонь.

Для України також має бути активована система НАТО з дальнього радіолокаційного виявлення та контролю повітря та морського простору AWACS для протидії ракетним ударам рф.

Про це у коментарі Guildhall заявив депутат Бундестагу від ХДС/ХСС, член комітету із закордонних відносин Родеріх Кізеветтер.

«Питання постачання авіації не обговорюється публічно, оскільки наш уряд побоюється, що такий крок стане безпосередньою участю у війні. Я переконаний, це питання має бути вирішене «за лаштунками», особливо зі США. Якщо США здійснять постачання, Німеччина не зможе стояти осторонь»,  заявив політик.

Він також зазначив, що у Німеччині є cистема щодо далекого радіолокаційного виявлення та контролю НАТО AWACS (AWACS. Її також можна буде задіяти для України.

«(Це – ред.) система далекого радіолокаційного виявлення та контролю, здійснюється літаками Boeing E3A «Sentry»). Вона розміщена на Заході Німеччини, дуже близько до кордону з Бельгією та Нідерландами. Якщо систему буде активовано для України, літаки зможуть працювати вздовж кордонів Болгарії та Румунії. Вони «бачать» на 500 кілометрів, тим самим вони матимуть змогу моніторити повітряний простір Білорусі», – наголосив він.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.