Стало відомо, коли в Україні з’явиться повністю автоматична реєстрація ФОП

За 8 місяців існування онлайн-послуги на порталі Дія нею скористалися вже понад 200 тисяч українців.

Про це повідомив Віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у інтерв’ю для видання MC.Today, передають Вчасні Новини.

Подробиці. До 2024 року 90% українців користуватимуться онлайн-послугами та іншими цифровими продуктами.

«Трансформація повинна стати релігією кожного міністерства. Там повинні працювати менеджери, що розглядають усі завдання з точки зору того, як зробити їх швидшими та дешевшими. Потрібно все спрощувати, змінювати суть процесів, щоб не важливо було, хто прийшов до влади, і все рухалося за окресленим шляхом», – сказав Федоров.

Він також нагадав і про онлайн-реєстрацію ФОП, що однією з перших з’явилася на порталі Дія. Наразі процес відкриття ФОП скоротився з 30 до 3 етапів.

За 8 місяців існування онлайн-послуги на порталі Дія нею скористалися вже понад 200 тисяч українців. Рік тому лише 4-6% приватних підприємців відкривали бізнес онлайн, зараз це близько 50%.

Мінцифри сьогодні працює над повною автоматизацією реєстрації ФОП. Для цього у Верховній Раді вже зареєстровано законопроєкт.

Повністю автоматична реєстрація ФОП на порталі Дія стане доступною вже навесні 2021 року.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.