«Можливості є». Данілов не виключає точкові удари по Росії у відповідь на вторгнення

В України є чітке розуміння того, як вона діятиме у разі повномасштабного вторгнення з боку РФ, запевнив Данілов

Секретар РНБО Олексій Данілов не заперечує точкові удари по Російській Федерації, якщо вона вдасться до повномасштабного вторгнення на нашу територію. Як заявив Данілов в інтерв’ю «BBC News Україна», для такої відповіді в України «є можливості».

Секретар РНБО пояснив, в України є чітке розуміння того, як вона діятиме у разі повномасштабного вторгнення з боку Російської Федерації.

«У нас є чітке розуміння, чим ми будемо займатися. Чи маємо ми можливості – можливості у нас є. Чи вистачає нам цих можливостей – можливо, ми слабші, ніж армія РФ, але це не значить, що ми не будемо воювати. Більше того, у нас є те, чого немає в Росії. І ми це знаємо, і ми це розуміємо», – відповів секретар РНБО на питання про те, чи розглядає Україна у разі військової агресії Росії можливість завдання ударів по інфраструктурі і воєнним об’єктам на території РФ.

Водночас Данілов додав, що у разі можливої війни з Росією Україна може розраховувати на підтримку з боку своїх союзників.

«У разі наступу ми будемо битися. Чи будемо просити про допомогу? Так, будемо. Чи будуть нам її давати – враховуючи, скільки зобов’язань взяли на себе всі країни, вони мають це виконати. В них так само є виборці, є люди, які розуміють, що відбувається у світі», – додав секретар РНБО.

Зазначимо, сьогодні після засідання РНБО Данілов заявив на брифінгу, коментуючи загрозу вторгнення РФ, що ситуація наразі «зрозуміла та контрольована», а приводів для паніки немає.

До слова, прем’єр Британії Борис Джонсон заявив, що вторгнення в Україну стане для Росії новою Чечнею.

Також відомо, що Верховна Рада готує закриту зустріч через російську загрозу. Вона має відбутись 25 січня вранці.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.