Гармаш: КПВВ вже ніколи повноцінно не працюватимуть

Окупаційна влада вже ніколи не дозволить зробити так, щоб люди проходили через КПВВ, як це було до введення обмежень через коронавірусну хворобу. Навіть коли вона закінчиться. Вже готується механізм, як не пропускати людей через КПВВ після закінчення пандемії.

Таку думку висловив представник ОРДЛО України в Мінській ТКГ Сергій Гармаш в коментарі “Острову”, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Підконтрольна Росії окупаційна влада ОРДЛО вже готує механізм, за допомогою якого будуть обмежувати пересування людей через КПВВ, коли пандемія коронавірусу пройде.

“КПВВ з ОРДО вже ніколи не запрацюють в колишньому режимі, тому що це цілеспрямована політика Росії по ізоляції окупованого Донбасу від України й інтеграції його з РФ. Навіть коли закінчиться пандемія, я не думаю, що КПВВ відкриються. Або, їх відкриють, але створять умови, коли люди все одно не зможуть виїжджати. Уже зараз “влада” ОРДО підготували механізм, як не пускати людей”, – заявив С. Гармаш.

Він пояснив, що цим механізмом є процес паспортизації населення ОРДЛО “документами” “ДНР” – “ЛНР”.

“Вони до 2025 року планують роздати всім жителям громадянство так званих “Л/ДНР” і вилучити українські паспорти. Природно, що з документами “Л/ДНР”люди не поїдуть в Україну. І самі будуть боятися, і для України ці папірці – не документ”, – сказав Гармаш.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.