Окупанти готують «водний позов» проти України: арештовувати будемо все

Російська окупаційна влада Криму оцінила збитки від перекриття Північно-Кримського каналу в 1 трлн рублів

Про це повідомляє російський «Інтерфакс», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Окупаційна влада Криму заявила про намір подати позов до суду проти України через перекриття Північно-Кримського каналу. За словами так званого «голови парламентуу Криму Володимира Константинова, робоча група оцінила збитки в 1 трлн рублів і вже почала підготовку позову.

«У цьому півріччі (буде поданий позов – ред). Сподіваюся, що до кінця другого кварталу ми будемо в суді», – заявив він.

Константинов зазначив, що позов буде поданий до кримського суд. І оцінив шанси на перемогу, як хороші.

«Ми будемо арештовувати все, що буде проходити, пролітати, проїжджати повз Криму, повз РФ», – додав Константинов.

Нагадаємо. Підконтрольна Кремлю окупаційна влада Криму раніше заявила про підготовку позову проти України позов «через шкоду, заподіяну півострову водної блокадою» після перекриття Північно-Кримського каналу. Тоді Константинов пояснив, що перед зверненням до міжнародних інстанцій підуть позови в російські суди.

У Мінреінтеграціі України назвали «смішною» загрозу влади Криму судитися за воду.

Моніторингова місія ООН в Україні наполягає на тому, що з урахуванням анексії Кримського півострова «Росія несе основну відповідальність за забезпечення доступу до води захищеним особам в Криму». Моніторингова місія ООН в Україні наполягає, що, згідно з міжнародним правом, Росія несе повну відповідальність за забезпечення населення Криму водою.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.