Стало відомо, як проходитиме пробне ЗНО в умовах посиленого карантину

Пробне ЗНО не буде скасовано, у тому числі, й у «червоних зонах». Вступна кампанія проходитиме в стандартному форматі із дотриманням всіх карантинних вимог.

Про це повідомила заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко в коментарі Укрінформу, передають Вчасні Новини.

Подробиці. За словами Вакуленко, постанова Кабміну щодо посилення карантину дозволяє проводити вступну кампанію навіть у «червоних зонах».

«Пробне ЗНО буде проходити в стандартному форматі, пункти тестування будуть працювати. Ухвалена постанова дозволяє нам проводити пробне ЗНО, основну сесію ЗНО, вступні іспити в магістратуру навіть в червоних карантинних зонах. Загалом для участі в пробному ЗНО зареєструвалися понад 140 тис. осіб, це суттєво менше, аніж минулого року. У стандартних аудиторіях традиційно перебуватимуть 15 учасників і двоє інструкторів, така кількість осіб у класах дозволяє дотриматися безпечних умов. Як і минулого року, принципи дистанціювання залишаються актуальними, так у процесі роботи над тестами учасники будуть знаходитися на безпечній відстані один від одного — 1,2 метри», – розповіла Вакуленко.

Заступниця директора УЦОЯО зазначила, що учасники повинні мати при собі маски або респіратори й індивідуальні санітайзери. Крім того, на вході в пункти тестування будуть розміщені санітайзери, а туалетні кімнати будуть забезпечені мийними засобами.

Читайте також: Офіційно: МОН прийняло рішення щодо атестації учнів 4 та 9 класів

Вона також додала, що питання формату проведення основної сесії ЗНО буде розглядатися на засіданні Комітет ВР з освіти, науки та інновацій, яке відбудеться 24 березня.

«Фактично на цьому засіданні буде вирішуватися питання про те, чи обов’язковим цьогоріч буде проходження ДПА у формі ЗНО для випускників шкіл, ліцеїв, гімназій, студентів професійних і професійно-технічних закладів освіти», – уточнила Вакуленко.

Читайте також: Пільги для студентів-переселенців: на що можна розраховувати

Нагадаємо. У 2021 році ЗНО відбудеться в установлені терміни: пробне ЗНО 10 квітня, основна сесія ЗНО в період з 21 травня по 15 червня.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.