Уряд прийняв рішення щодо ціни на електроенергію

Прем’єр-міністр під час засідання уряду 24 березня акцентував увагу на тому, що питання розвитку енергетичних ринків та конкуренції залишається на порядку денному.

Про це написав прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграм-каналі, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Уряд підтримав рішення щодо залишення ціни на електроенергію на тому ж рівні.

«Ціна на електроенергію для українців зростати не буде й залишаться на рівні 1 грн 68 коп. за кВт-год. Уряд підтримав це рішення», – написав він.

Водночас ДП «НАЕК «Енергоатом», на яке покладено спеціальні обов’язки (ПСО) з постачання електроенергії за пільговою ціною, зможе продавати електроенергію і за ринковими цінами.

«Державна компанія «Енергоатом» продовжить поставляти електроенергію для людей за пільговою ціною. Водночас ми дозволили «Енергоатому» повноцінно працювати на ринку, що дасть компанії можливість отримувати необхідні кошти для ремонтів, модернізації та безпечного функціонування наших атомних електростанцій», – йдеться в повідомленні.

Шмигаль зазначив, що уряд продовжує «працювати, аби українці отримували справедливі платіжки, а на енергетичних ринках не було монополізму та зловживань».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.