Зеленський закликав до відключення для Росії GPS та повної ізоляції Центробанку Росії

Президент України Володимир Зеленський закликав країни-члени “Великої сімки” до відключення Росії від GPS та до повної ізоляції Центрального банку РФ.

Потрібно повне ембарго на торгівлю з Росією. Потрібно позбавити Росію можливості використовувати GPS на війні. Це дуже важливо. Щоб ця система не допомагала російським ракетам і бомбам знищувати мирні міста. Російські банки і, головне, Центробанк мають отримати повне блокування фінансової системи. Злочинці мають залишитися без грошей, а їхні заморожені активи мають перетворитися, зокрема, на репарації для відновлення України”, – заявив Зеленський, виступаючи на саміті “Великої сімки” у четвер.

Він наголосив, що “краще наразі надати Україні підтримку зброєю, яка їй справді потрібна, ніж потім шукати зброю ще й для інших країн”.

“Чим швидше станеться так, як ми просимо, тим швидше на сході Європи буде мир. Це в наших інтересах. Це і у ваших інтересах. Це на користь усіх демократів, які мають вміти захищати себе. Свобода має бути озброєною”, – резюмував Зеленський.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.