У Полтаві вночі зняли синьо-жовтий та червоно-чорний прапори з монумента Слави

Починаючи з 2014 року це трапляється вже вдесяте

Про це повідомляє полтавський портал Коло, передають Вчасні Новини.

Подробиці. З монументу Слави, що розташований на Круглій площі міста Полтави, знову зняли український державний та націоналістичний стяги.

Зникнення прапорів вранці 24 квітня помітили місцеві громадські активісти. Вони відразу вернулися до Нацполіції, яка прибула на Круглу площу й зафіксувала подію.

«Прапори з «Орла», починаючи з 2014 року, зникали багато разів, а навколо того, чи повинні вони бути на монументі, серед полтавчан точаться запеклі дискусії. На сайті міськради реєстрували петиції, як про зняття, так і про залишення стягів», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що синьо-жовтий та червоно-чорний прапори на монумент Слави повернули 12 квітня. Тоді на «Орла» встановили 10, ювілейний, раз.

Читайте також: Депутати Херсонській обласної ради побилися через прапор Росії (відео)

9 раз прапори з монументу Слави у центрі Полтави зняли співробітники комунального підприємства «Декоративні культури».

«Загалом три прапори з встановлених – втрачені безповоротно, решту вдалось відшукати», – зазначають журналісти з Полтави.

Навколо того, чи повинні вони бути на монументі, серед полтавців точаться запеклі дискусії. На сайті міськради реєстрували петиції, як про зняття, так і про залишення стягів.

У Полтаві вночі зняли синьо-жовтий та червоно-чорний прапори з монумента Слави

Довідка. Монумент Слави на честь 100-річчя перемоги російської армії Петра I над шведськими та українськими військами у Полтавській битві 27 червня 1709 року було встановлено у 1811-му. На чавунній колоні встановлено бронзового позолоченого орла.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.