Україна та Грузія координуватимуть дії для отримання ПДЧ в НАТО

Членство України та Грузії в Європейському Союзі та НАТО — лише питання часу

Про це повідомили «Європейській правді» у пресслужбі МЗС України, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Міністри МЗС України і Грузії – Дмитро Кулеба і Давид Залкаліані – домовилися про координацію дій для наближення України та Грузії до вступу в ЄС і НАТО. У тому числі й щодо отримання Плану дій щодо членства в Альянсі (ПДЧ).

23 квітня, під час робочого візиту в Румунію, Кулеба провів телефонну розмову із Залкаліані. Особливу увагу сторони приділили зміцненню безпеки у регіоні Чорного моря, зокрема поглибленню взаємодії військово-морських сил України та Грузії із чорноморськими державами-членами НАТО.

«Членство України та Грузії в Європейському Союзі та НАТО — лише питання часу», – заявив Кулеба.

Кулеба і Давід узгодили плани двосторонніх контактів на високому і найвищому рівнях найближчим часом. Зокрема, йшлося про візити до України президентки Грузії Саломе Зурабішвілі, а також візит до Грузії прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Окрім того, міністр МЗС Грузії підтвердив готовність своєї країни брати активну участь в діяльності «Кримської платформи».

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.