Як захистити Землю від астероїдів: NASA проведе випробування

Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) проведе випробування космічного корабля DART. Після зіткнення з астероїдом він повинен змінити траєкторію його польоту.

Як пишуть Вчасні Новини, про це повідомляє NASA.

“DART – це керована планетарним захистом перевірка технологій запобігання зіткнення Землі з небезпечним астероїдом. Проект DART стане першою демонстрацією техніки кінетичного ударного механізму, що дозволяє змінити рух астероїда в космосі”, – йдеться у повідомленні.

У космос апарат доставить ракета-носій американської компанії SpaceX Falcon 9, який стартував з бази космічних сил Ванденберг у Каліфорнії о 22:21 23 листопада за місцевим часом (08:21 24 листопада за часом Києва). Трансляцію запуску апарату можна буде спостерігати на офіційному каналі YouTube NASA.

За розрахунками NASA, після виходу у відкритий космос, космічний корабель DART відокремиться від ракети-носія, розгорне сонячні батареї і почне зближення з подвійним астероїдом Дідімос – Диморфос, який, як і Земля, обертається навколо Сонця. Як очікується, апарат зіткнеться з меншим з них – Диморфосом – на швидкості близько 24 тис. км/год восени 2022 року. В результаті зіткнення орбіта 160-метрового Диморфоса, який обертається навколо більшого Дідіма, повинна відхилитися “на частку відсотка”.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.